Būkite budrūs!

Atgal
18

lapkritis

Būkite budrūs!

Pastaruoju metu pastebimas didelis sukčiavimo internete atvejų srautas. Siunčiamos netikros internetinės nuorodos, apsimetama kitais žmonėmis ar verslais, siekiant pasisavinti duomenis, prisijungimus ar net pinigus. Iš ko galite suprasti, kad tinklapis iš tiesų yra scam'as?

Neteisingai parašytas URL adresas. Sukčiai gali šiek tiek pakeisti URL.

Nėra užrakintos spynelės simbolio. Jei URL adreso juostos viršutinėje kairėje pusėje matote raudonos spalvos trikampį su šauktuku ir šalia esantį užrašą „Not secure“ (liet. „Nesaugus“), tai ženklas, kad naršote nesaugioje svetainėje. Tinkamai apsaugotas internetinis puslapis yra žymimas užrakintos spynelės simboliu.

Trūksta duomenų apie svetainės savininką. Saugioje internetinėje svetainėje visuomet galite rasti išsamias žinias apie jos savininką. Jei nerandate svetainės savininko kontaktų (įmonės adreso, darbo laiko, telefono numerio ar el. pašto), tai gali būti ženklas, kad naršote svetainėje su saugumo spragomis.

Nerandate duomenų apie svetainėje taikomą privatumo politiką. Daugumoje svetainių yra privatumo politikos skiltis arba nuoroda į dokumentą, kuriame pateikiama išsami informacija apie asmens duomenų tvarkymą. Jei tokios informacijos nerandate – tai įspėjimas, kad galimai lankotės nesaugioje svetainėje.

Nėra svetainės apsaugos ženklų ar autorystės nuorodos. Įprastai saugių internetinių puslapių apačioje yra pateikiami įvairūs apsaugos ženklai arba nurodoma, kam priklauso svetainės autorystės teisės.

Nepasigaukite ir nepakliųkite į sukčių, besinaudojančių Etaneto vardu, rankas. Aktualiausias mūsų naujienas bei akcijas visuomet rasite mūsų oficialiuose puslapiuose: Facebook, Instagram ir www.etanetas.lt